MENU

Simona Zábržová

Úvodní strana » Blog » Dnes neexistuje čas

Dnes neexistuje čas

Je jedno, jestli jste muž nebo žena. Spousta lidí si neumí dovolit zpomalit. Je potřeba se občas zastavit a říct si: Nic mi neuteče, nic mě nepronásleduje, nic víc není v souladu s mou vnitřní podstatou než moje vlastní tempo.

Nadšení z rychlých akcí je ryze mužská energie, ženská energie dává do života harmonii a nechává vůli odpočnout a dovolit si být sám k sobě vlídný. Přála bych vám, abyste si uměli dovolit se jen tak zpomalit, úplně zastavit a jen být. Ve výkonnostní době je to nadlidský úkon, protože žádná předešlá doba si tolik nevážila extrémně činorodých lidí jako tahle.

Jenže...

Jenže občas to potřebujeme všichni. Zastavit se, třeba se u toho nechat hladit po vlasech nebo jen tak koukat do zeleně. Pokud neumíme zpomalit, neumíme naplno prožít situace, procítit věci a především, nedokážeme se spojit sami se sebou.

Už jsem zpomalila dost

Jestli máte teď pocit, že jste zpomalili již dost, zpomalte ještě víc. Klidně se koukejte do prázdna a chvilku se nuďte. Vychutnávejte si každý nádech a výdech a celé své bytí všemi smysly. Tenhle proces je neskutečně důležitý proto, abyste uměli cítit plnou přítomnost. Sama to velmi dobře znám, mnohokrát jsem bojovala s tím, že jsem ztratila sama sebe a pak se zase našla. Nechala jsem se strhnout vnějším světem a zapomínala na ten vnitřní. Mou rovnováhu často pohltila velká rychlost, která mi dávala pomyslnou svobodu, jenže ta je pomíjivá a už mě tolik netěšila.

Prostor, který je jen váš

Zapomínala jsem, že když má něco dosáhnout vývoje a ideálně růst, chce to prostor. Prostor, ve kterém ukážete sami sobě svou citlivost, zranitelnost a zpomalíte natolik, že dokážete zase v plné síle zrychlit a budete se na to dokonce těšit.

Dnes neexistuje čas

Dnes je tedy den, kdy zastavte svou silnou vůli, která vás nutí jít neodkladně dál. Dejte prostor všemu, co potřebuje dozrát, být pochopeno a procítěno. Dnes neexistuje čas, jen prostor. Ten váš. Den, kdy se chcete zase cítit a najít ztracené spojení sami se sebou. Nezapomínejte, že život a jeho hodnota se odvíjí od našeho bytí tady a teď. Život totiž nemůžete odložit na jindy.

 

Věnováno všem, kteří milují život jako já - na plno a s pořádnou dávkou vášně - a zároveň nechtějí dospět do stavu infarktu duše. 

AUTORKA ČLÁNKU

Věnuji se byznysu v České republice přes čtrnáct let. Na svém webu publikuji unikátní články, kde propojuji své zkušenosti z obchodu, marketingu, retailu, ecommerce, psychologie, filozofie a leadershipu.

více informací o mně