MENU

Simona Zábržová

Úvodní strana » Blog » Adventní kalendář štěstí

Adventní kalendář štěstí

Stejně jako většina pracujících lidí, i já jsem v období před Vánoci často poslouchala ze všech stran: Mysli na sebe a víc odpočívej. Na jedné straně mě to pohladilo po duši od každého, kdo si dal práci s tím, mi tuhle pro mě tehdy vzdálenou realitu připomenout, na druhou stranu jsem nad tím vždy mávla rukou. V hlavě mi v té době běželo: „Jak jako víc odpočívej? Řídím retailovou firmu, jejíž zisk tvoří z 30% Vánoce. Proč to pořád všichni nechápou, že teď prostě musím zabrat?“ Přišla jsem si hrozně sama. Ve svém kolotoči, kterému nikdo nerozumí.

Přemýšlela jsem nad tím, co by mi v téhle situaci tenkrát víc pomohlo. Protože „víc odpočívej“ opravdu nezabíralo. Prostě nebylo kdy, nebyl čas si ani umýt vlasy, ne tak pečovat o svoje interní pocity, či fyzické tělo. Odkládala jsem to na hluché měsíce. A tak jsem jedla, co jsem potkala, zvýšila příjem alkoholu, protože byl skvělým únikem od toho blázince, který se mi děl pod rukama, a když už jsem měla náhodou chvilku volna, umyla jsem nádobí a vyprala oblečení. Na všechno ostatní jsem totiž měla čas až v druhé půlce ledna.

Moje sebehodnota byl tak vysoká, jak byl vysoký zisk z vánoční sezony. Rozdělit si nějaký čas pro sebe i v tomto shonu bylo pro mě nemyslitelné, řekla bych až zbytečné. „Prostě pocity necháme na jindy, jo, Sim?“ Dnes už vím, že všichni máme času stejně. A že i v tomto shonu si můžeme každý den najít 5 min čas a zastavit se. Je jedno, kolik lidí řídíte, co ještě letos musíte stihnout a co bude příští rok.

Pár minut denně pro vaše vnitřní štěstí vám nikdo nevezme a vašemu já se neskutečně uleví. Proto jsme pro vás připravila tak trochu jiný adventní kalendář. Každý den si najděte 3-5 minut na zvědomění myšlenky, které vám budu denně zveřejňovat. Co to stojí? Vůbec nic. Zastavte se, přečtěte si v klidu poselství každého dne, pokud tam bude nějaké cvičení, tak ho zkuste. 24 krátkých úderných vět, které vám pomohou v tom tlaku cítit sami sebe. Preventivně tak komunikujete se svou duší. A ta se vám odmění větším pocitem vnitřní síly a harmonie. Připravte se, začínáme! 

Kalendář můžete sledovat v tomto příspěvku a dále Instagramu: soulmio_com, Facebook: Soulmio. Každý den můžete čekat na novou pětiminutovku pro klid vaší duše. Šťastné a veselé. S láskou, Simona

 

 

AUTORKA ČLÁNKU

Věnuji se byznysu v České republice přes čtrnáct let. Na svém webu publikuji unikátní články, kde propojuji své zkušenosti z obchodu, marketingu, retailu, ecommerce, psychologie, filozofie a leadershipu.

více informací o mně