MENU

Simona Zábržová

Úvodní strana » Blog » Jak myslet pozitivně?

Jak myslet pozitivně?

Kde mám brát sílu vidět věci v lepším světle? Jak mám v tom své životě, kde jde všechno pro mě, hledat pozitivní smysl? Simono, chápete, že tohle se děje jen mě? Proč já? Zaznělo pár otázek, které často slýchám.

Vaše zranění zastiňují vaši skutečnou podstatu

Je potřeba si uvědomit, že naše ego není naše maximum. Nic, co v životě děláme ze strachu, není to, co je naše skutečné maximum. Jednáme-li z pozice ega, jsou za našimi činy vždy ukrytá minulá zranění. Vedle strachu existuje jen láska. Tyto dvě emoce nás provádí celý život a žádné jiné neexistují. Buď jednáte ve strachu (z pozice ega) nebo z lásky (z pozice inspirace). Jakékoliv další pocity a emoce jsou jen podmnožiny těchto dvou hlavních emocí. Když přistupujte k životu z pozice ega, nikdy nenajdete pravé štěstí, neucítíte vlastní sebehodnotu nebo nežijete plně vědomý život. Ani to není možné, protože vaše zranění zastiňují vaši skutečnou podstatu a odpojují vás od vaší intuice a vašeho skutečného poslání. Více o strachu naleznete v článku Striptýz strachu

Chcete vytvářet pozitivní myšlenky? Pusťte se všeho starého, co vám neslouží

Na prvním místě pro život ve vnitřním klidu a míru je odpuštění. Odpuštění sám sobě, odpuštění lidem, kteří nám ublížili, odpuštění dětem, odpuštění chyb v partnerském vztahu, přijetí, prožití a puštění našich zranění, odpoutání se od toho řídit a plánovat každou minutu našeho života. Odpuštění všem a všemu, co nás svazuje díky prožitkům z minulosti. Tady je potřeba začít. Začít odpouštět jednotlivé situace, které nás podvědomě zablokovali, a v běžném životě se nám pořád dokola opakují, abychom se z nich poučili. Ano, já sama vím, jak je to těžké. Pracuji na tom 3,5 roku.

Jak začít?

Technika odpuštění. Denně alespoň 10 minut si opakovat: Dovoluji si odpustit sama sobě? Ano? Ano! Jak prosté, ale emočně velmi silné. Zkuste to alespoň 14 dní. Pak můžete pokračovat a přidávat jednotlivé lidi a situace. Dovoluji si odpustit svému muži, že se neustále hádáme? Ano? Ano! Jak poznáte, že jste zážitek na úrovni těla i duše opravdu odpustili? Tak, že když si větu potom říkáte, nic s vámi nedělá.

Na začátku se vám do toho nechce, máte problém vůbec tuto větu vyslovit, je to pro vás těžké, emoce se ve vás bouří, po každé když to zopakujete, cloumá s vámi nepříjemný pocit. A pak je najednou ticho. Říkáte to už měsíc a nic. Jako by to zmizelo. Tak poznáte, že jste skutečně odpustili. Ale nejenom tak, ta emoce se vás prostě přestane úplně týkat, a tím se vám výrazně uleví. Pozorujte to potom v dlouhodobém měřítku, jak vám bude dobře a sám od sebe se vám změní postoj k dané situaci.

Technika hojnosti a míru. S některými klienty při terapiích používám také starodávnou havajskou techniku Ho´oponopono. Je to stará technika pro vytváření hojnosti, zdraví a vnitřního míru. Podstatou je návrat do „nulového stavu“, tedy do stavu, v němž neexistují žádné vzpomínky a naše mysl a podstata je naprosto čistá. V tomto stavu jsme schopni dosáhnout téměř čehokoli, čehož si žádáme. Ve stavu, kdy nejsme ovlivněni ničím, co souvisí s naší minulostí, můžeme ovlivňovat přítomností.

Ho´oponopono je založeno na faktu, že nic neexistuje vně, tedy celý okolní svět je pouze obrazem našeho světa vnitřního a způsobu, jak na něj reagujeme. Jsem velkým zastáncem této myšlenky. Svět vidíme pouze přes naše filtry (vzpomínky). Filtry, které jsme zažili. Pokud v našem životě něco nefunguje, je nutné naše vzpomínky vyčistit. Existuje na to jednoduchá mantra, která se opakuje pořád dokola: Miluji Tě – Omlouvám se – Odpusť mi prosím – Děkuji Ti. Slova plná pokory, lásky a odpuštění dovolují nalézt vašemu egu bezpečný úkryt a rozpustit vaše negativní pocity. Opět denně opakujte a myslete na situaci, kterou si chcete vyčistit. Opakováním těchto slov dosáhneme intoxikace naší duše.

Hlavu vzhůru, ponořte se sami do sebe a zkuste to. Pokud budete mít pocit, že se slova od vás doslova odrážejí, netlačte na sebe. Zkuste to třeba zase za pár dní. Boj zraněného ega versus zdravé duše je přirozený. Důležité je, se nevzdávat a mít trpělivost! Máte mou plnou podporu a respekt. Každý si ho zasloužíme a chceme mít kvalitní život plný pozitivních myšlenek. Protože pozitivní myšlenky skutečně přitahují pozitivní výsledky. 

Výše jsem uvedla dva konkrétní způsoby, jak začít čistit a preventivně udržovat pokoru a lásku k životu a pozitivní myšlenky. To je individuální část. Příště se mrkneme, co můžeme dělat v rámci šťastnějšího kolektivního vědomí.

S láskou, Simona 

AUTORKA ČLÁNKU

Věnuji se byznysu v České republice přes čtrnáct let. Na svém webu publikuji unikátní články, kde propojuji své zkušenosti z obchodu, marketingu, retailu, ecommerce, psychologie, filozofie a leadershipu.

více informací o mně