MENU

Simona Zábržová

  • Hyperaktivita duše

    Několikaleté působení na vedoucí pozici ve společnosti výkonu se na mě podepsalo a tak jsem potřebovala na chvíli samu sebe ztratit, abych mohla zase samu sebe najít. Chtěla jsem si přečíst knihu Vyhořelá společnost, jejíž obsah je základem tohoto článku, potřebovala jsem někam hodně daleko – třeba do Západní Afriky, kde se žije pouze ze základních hodnot, pár dní žít bez alkoholu, kofeinu, jíst jen ryby a zeleninu, sportovat, odpočívat, nechat se dobíjet divokou přírodou. A především, přestat být hyperaktivní.

  • Zákulisí úspěchu

    Letošní léto jsem si sáhla na dno svých fyzických i psychických sil. Ve firmě zrovna vrcholili přípravy na Vánoce, kolem mě poletovaly plány za statisíce a k tomu mi celá firma neuvěřitelně rychle roste pod rukama, a když za to jako šéf nesete plnou zodpovědnost, je velmi složité se s tím průběžně vyrovnávat a odfiltrovat nahromaděný stres. K tomu se přidali tři nové ecommerce projekty, které jsme bohužel v rámci digitálního rozvoje v našem oboru nemohli odsunout.

  • Priority zaměstnanců

    Měl to být běžný pracovní meeting, ale tahle schůzka byla jiná. Přijeli za mnou zástupci velké české farmaceutické společnosti ve složení – vedení, obchod a marketing.

  • Platforma realizovaných ambicí

    Často se mě lidé ptají, jak je možné, že mladá žena může úspěšně pracovat ve světě nejistot, nesplněných slibů, velké zodpovědnosti a nekompromisního vyjednávání o podmínkách, cenách, termínech, tedy jedním slovem – v businesse. Odpověď není jednoznačná, ale má jednoho jmenovatele: každý člověk přirozeně hledá lidi, kterým důvěřuje a pokud pracujete v oboru, kde můžete jejich ambice a sny posunout, pak není nic jednoduššího než jim to umožnit. Důvěra je základ jakéhokoliv vztahu, ale v rámci businessu je to samozřejmě mnohem komplexnější. Potřebujete být ekonom, filozof, psycholog a mít sympatie lidí zároveň. Všechno se prolíná se vším, ale základ toho, jak působíte na lidi, se dá naučit. Čeho se tedy při obchodní komunikaci držím?

  • Síla osobní značky

    Vytvářet důvěryhodný vlastní brand vám pomůže dosáhnout vašich budoucích cílů. Lidé obecně věří více konkrétním lidem než firmám. Chcete-li být úspěšný, vytvořit si osobní značku není jen možnost, je to nutnost.

  • Zaměstnáváte oběti nebo leadery?

    Nedávno jsem navštívila klienta na jednom z jeho rodinných penzionů. Během mé návštěvy přijal nového provozního. Čerstvě rozvedený padesátník působil zprvu jako snaživý, sympatický a nekonfliktní. Průběžně jsem ho celý víkend sledovala. Od pozdravu, stisku ruky, jak si objednává večeři, jak se chová pod tlakem, až po poněkud nevkusný humor, kdy se zeptal svého zaměstnavatele, zda je jeho nový vykořisťovatel. Po krátké době jsem měla jasnou představu, kam tohoto muže jako zaměstnance zařadit. Nezáleží na věku, vzhledu nebo dovednostech, tenhle pán se během pár hodin postavil do role oběti. Jenže může takový člověk zodpovědně provozovat penzion?