MENU

Simona Zábržová

  • Psychospirituální krize

    Na začátek si pojďme říct českou statistiku duševního zdraví. Každý pátý Čech prodělá jednou za rok nějaký symptom duševní nemoci. Spousta těchto lidí si myslí, že prožívá něco, co v normálním přijetí společnosti není normální. Depersonalizace osobnosti, absolutní ztráta sám sebe, znovuhledání hodnot, přerovnání priorit a další. Vždy, když o tom mluvím se svými blízkými, dostáváme se k tomu, že potřebují pocit přijetí. Že potřebují potvrdit, že to se jim děje jen normální. Ano, je. Proč by to normální nebylo?

  • Rovnováha duše

    Sim, ty v poslední době jen kveteš. Slýchávám teď poslední dobou podobné reakce na mou vnitřní transformaci. Je pravdou, že se jako žena cítím nejvíc ukotvená sama v sobě, jak jsem kdy byla. To ale neznamená, že jsem vyhrála. Cesta za rovnováhou je náročný proces. Je to boj ega, duše, těla v době přeinformované a způsobu života, ve kterém nás navádí konzumní způsob života do pekla, protože pak zapomínáme na to podstatné. A tak začneme hledat záchranu všude kolem sebe. Napřed si ale potřebujeme uvědomit, co naši rovnováhu narušuje.

  • Kouzlo silných žen

    V posledních pár letech se mi sešlo víc situací, kde jsem sama u sebe a často také u svých úspěšnějších kolegyň vypozorovala, že dnešní žena není ženou, ale jakýmsi modifikovaným individuem s převahou mužské energie. Emancipace žen dosáhla svého pomyslného maxima, kdy bych jí nazvala ještě zdravou. A tak jsem se rozhodla tohle téma otevřít. Sama totiž posledního půl roku procházím intenzivní vnitřní transformací a objevování smyslu ženství.

  • Prazdroj bez energie

    Denní ani roční horoskopy nečtu, ale ty čínské jsou mi sympatické. Východní učení o duši pro mě má své kouzlo. Rok 2018 byl podle čínského horoskopu rok Psa. Nemusíte být nutně duchovně orientovaní, přesto jste to mohli pocítit. Pes byl rokem věnovaným vymetení veškeré nerovnováhy ukryté v podvědomí. Na povrch vylézali nejen kostlivci, které máte ve skříni, ale také drobní pavoučci, kteří se předtím světu neukazovali. Pokud jste doufali, že se loňský fičák zmírní příchodem Nového roku, a nestalo se tak, má to svůj význam, rok Vepře, tedy rok hojnosti a stability, nastane až 5. února 2019.

  • Sim, jsi moc náročná

    Nedávno mi můj kamarád z byznysu říká: „Sim, jsi na lidi moc náročná.“ Podle něj kladu na své okolí příliš vysoké nároky, co se týká inteligence, způsobu myšlení, přímosti, komunikace, loajality. Jenže taková je doba. A já jsem si to nevymyslela. Prostě to přišlo. Doba vyžaduje dívat se hodně dopředu, ale s nejistou budoucností, koukat na věci z analytického i vizionářského pohledu a nabírat lidi, kteří nejlépe vaše cíle exekutivně dotáhnou.

  • Jak jsem hledala práci

    Sim, co vlastně teď děláš? Tuhle otázku jsem od ledna letošního roku, kdy jsem skončila v Giftisimo slyšela nejmíň 222x. Spoustu lidem jsem slíbila, že zkušenost, jak hledá člověk jako já práci, sepíšu do nějaké story, tak tady je. Autentická a přímá.

  • Spojení se zdrojem

    Prošla jsem různými životními etapami hledání sama sebe, než jsem přišla na to, že spojení s vnitřním zdrojem není žádná věda. Ve dvaceti bych tuto větu vůbec nechápala, ve třiceti bych ji chápala tak, že pro absolutní klid potřebuji sedět v nějaké ideálně japonské zen zahradě a mít k tomu minimálně pět rituálů, které by mě dostaly do úplného ticha. Poslední rok se učím žít s tím názorem, že ticho se odehrává za plného života a je jen na mě, kdy se s ním spojím.

  • Dnes neexistuje čas

    Je jedno, jestli jste muž nebo žena. Spousta lidí si neumí dovolit zpomalit. Je potřeba se občas zastavit a říct si: Nic mi neuteče, nic mě nepronásleduje, nic víc není v souladu s mou vnitřní podstatou než moje vlastní tempo.

  • Leadership pro pokročilé

    Za několik dnů mě čeká nová výzva. Výzva obří velikosti, kde budu realizovat veškeré své know-how, které jsem během své pracovní kariéry získala. K tomu se budu učit kvantum nových informací a zavádět nové procesy. Mimo to opět povedu tým lidí. Proto jsem se rozhodla utřídit si myšlenky, přečíst pár knížek, sepsat několik bodů k modernímu řízení zaměstnanců a podělit se o to s vámi. Proč? Protože když jsem viděla firmu, kterou budu řídit, řekla jsem si, že je dobrá. Jenže aby firma uspěla dlouhodobě v mezinárodním měřítku, nemůže být dobrá, musí být skvělá. A tak jsem hledala odpovědi na otázky, jak udělat z dobré firmy skvělou a jaké časté chyby lídři dobrých firem dělají. Pár postřehů jsem našla.

  • Česko-čínský detox

    Po vánočním maratonu přišlo delší volno pro relaxaci. Moje tělo má v prvních dnech volna vždy tzv. dojezd. To je čas, kdy se začne uvolňovat veškeré napětí, padá ze mě stres, chce se mi většinou několik dní jen spát a často mě bolí hlava. Po pár dnech to obvykle přejde a nastane období odpočinku, kdy se mi pomocí meditací, sportu a dalších aktivit, daří vypnout mozek a odpočívat. Protože toho bylo loňský rok v práci opravdu hodně, věděla jsem, že letos může dojezd trvat i týdny. Rozhodla jsem se proto, že se pokusím mému tělu maximálně pomoct, naberu energii a uvolním nejen fyzické, ale psychické napětí pomocí kombinace východní a západní medicíny.